1 Duyurular - Ulusal Klinik Araştırma Altyapı Ağı (TUCRIN)

Temel Klinik Araştırma (İKU) Eğitimi

18.04.2018

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu onaylı “Temel Klinik Araştırma (İyi Klinik Uygulamaları) Eğitimi” 11 Nisan 2018 tarihinde, Türk Toraks Derneği, TUCRIN, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliği ile Antalya’da 20 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitim programında yer alan sunumlar:

Bilgilendirilmiş Gönüllü Olur Formu (BGOF)
Bilimsel Araştırmalarda Tasarım
Klinik Araştırmalarda Etik Kurullar ve Değerlendirme Süreci
Klinik Araştırma Yönetimi: Araştırmanın başlatılması, kaynak dokümanlar, protokole uyum.
Klinik Araştırmalarda Uluslararası Düzenlemeler ve Etik İlkeler

ERA PerMed 2018 Çağrısı

01.03.2018

ERA PerMed, 22 ülkeden 31 ortak tarafından desteklenen ve Avrupa Komisyonu tarafından eş finanse edilen yeni bir ERA-Net Cofound projesidir. Projenin Türkiye ortağı TÜBİTAK'tır. "Kişiselleştirilmiş Tıp" üzerine olan 2018 yılı çağrısı yayınlanmıştır.

Proje ve ilgili çağrı hakkında detaylı bilgi için tıklayın

IMI2 - Call 14 Webinars

14.03.2018

16 Mart 2018-11 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek "IMI2 - Call 14 Webinars" için kayıtlar başlamıştır.
Webinar'lar "Innovative Medicines Initiative(IMI)" nin kural ve prosedürleri, IMI’nin fikri mülkiyet politikası, proje önerisi hazırlığında ipuçları ve çağrı başlıklarına özgü sunumları içerecektir. Ayrıca KOBİ'ler için de özel bir webinar düzenlenecektir.

Detaylı bilgi ve kayıt için tıklayın
Taslak çağrı başlıkları için tıklayın

İstanbul Klinik Araştırmalar İnsiyatifi Toplantısı

15.02.2018

21 Şubat 2018 tarihinde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı'nda "Gerçek Yaşam Verisi ve Türkiye'de Araştırmalarda İşlevi" temalı Klinik Araştırmalar İnsiyatifi Toplantısı düzenlecektir.

Program için tıklayın
Davet yazısı için tıklayın

H2020 Ortaklık Arayışı

05.03.2018

H2020 2018-2020 Sağlık Alanı Çağrıları kapsamındaki "SC1-HCO-09-2018: Building international efforts on population and patient cohorts" başlıklı çağrı için İsviçre Ulusal Bilim Vakfı (SNSF) proje ortağı aramaktadır.

Çağrı hakkında detaylı bilgi için tıklayın
Ortak arama profili için tıklayın

TÜBİTAK ve Birleşik Krallık İşbirliği İle: Katip Çelebi - Newton Fonu

07.02.2018

Newton Fonu Birleşik Krallık ve ekonomisi yükselen ülkeler arasındaki bilimsel ve teknolojik işbirliğini desteklemek üzere hayata geçirilmiş bir programdır. 2014-2019 yılları arasında 5 yıl devam etmesi planlanan programın süresi 2021 yılına kadar uzatılmıştır.
Newton Fonu Türkiye’de “Kâtip Çelebi – Newton Fonu” adı altında yürütülmekte olup, ana yürütücü kurum TÜBİTAK’tır.
“Kâtip Çelebi – Newton Fonu”  kapsamında şu ana kadar belirlenen öncelikli alanlar; yaşam boyu sağlık ve refah, tarım ve gıda güvenliği, afet ve risk yönetimi, enerji ve iklim değişikliğidir.

Program hakkında detaylı bilgi için tıklayın: 12
Fon fırsatları ve başvuru sahipleri için hazırlanmış destek sayfası için tıklayın: 1, 2

Mission-Oriented Research and Innovation in the European Union – A problem solving approach to fuel innovation-led growth

01.03.2018

Avrupa Komisyonu Araştırma, Bilim ve İnovasyon Delegesi Carlos Moedas'ın isteğiyle Ekonomist Prof.Dr. Mariana Mazzucato tarafından hazırlanan "Mission-oriented research & innovation in the European Union" adlı rapor 2018 Şubat ayında yayımlanmıştır.
Misyon odaklı politika ile gelecekteki "AB Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı (FP9)"nın etkisini en üst düzeye çıkarmak için stratejik önerilerin yer aldığı rapora ulaşmak için tıklayın

TÜBİTAK ARDEB 2018 Yılı Açılacak 1003 Programı Çağrı Başlıkları Belirlendi

07.02.2018

TÜBİTAK-Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından “1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2018 yılında 41 adet çağrı açılacağı duyurulmuştur.
Bu çağrılardan 7'si Sağlık Bilimleri alanındadır. Biyoistatistik, Kardiyovasküler Hastalıklar, Nadi Hastalıklar, Rejeneratif Tıp Alanında Klinik Araştırmalar, Kanser Aşısı, Yenileyici Hücre Tedavi Ürünleri ve Yenilikçi Tanı Kitleri.

Araştırmacıların ön hazırlık yapabilmelerini sağlamak amacıyla özet içerikleri yayınlanan çağrıların 2018 yılı Nisan ayında açılması planlanmaktadır.

Duyuruya ve açılması planlanan çağrı başlıklarına ulaşmak için tıklayın

Creative Commons Lisansı