1 Duyurular - Ulusal Klinik Araştırma Altyapı Ağı (TUCRIN)

Temel Klinik Araştırma (İKU) Eğitimi

09.10.2017

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu onaylı "Temel Klinik Araştırma (İyi Klinik Uygulamaları) Eğitimi" TUCRIN ile Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Klinik Farmakoloji Bilim Dalı işbirliği ve Bozok Üniversitesi desteğiyle 26 Eylül 2017 tarihinde Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kültür ve Kongre Merkezi, Yozgat'ta 70 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Eğitim programında yer alan sunumlar:

Klinik Araştırmalar Nereden Nereye?
Klinik Araştırmalarda Etik Kurullar ve Değerlendirme Süreci
Klinik Araştırma Yönetimi
Bilgilendirilmiş Gönüllü Olur Formu

Temel Klinik Araştırma (İyi Klinik Uygulamaları) Eğitimi

12.09.2017

Dokuz Eylül Üniversitesi Ulusal Klinik Araştırma Altyapı Ağı Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUCRIN) ile Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı, Klinik Farmakoloji Bilim Dalı işbirliği ve Bozok Üniversitesi desteği ile 26 Eylül 2017 tarihinde, Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu onaylı "Temel Klinik Araştırma (İyi Klinik Uygulamaları) Eğitimi" düzenlenecektir.

Not : Eğitime alınacak katılımcı sayısı 80 kişi ile sınırlı olup kesin kayıtlar başvuru sırasına göre alınacaktır. Başvuru için son tarih 22 Eylül 2017' dir.

Detaylı bilgi ve ön kayıt için tıklayın

TÜBİTAK Destekli 2 Proje Yazma Eğitimi (Son Başvuru Tarihi: 15 Ekim 2017)

22.09.2017

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi “Araştırma Okulu Etkinlikleri” kapsamında “TÜBİTAK 2237 Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı” desteğiyle 2 eğitim düzenlenecektir:

1. Eğitim: Klinik Araştırma Projesi Yazma ve Proje Desteklerine Başvuru Eğitimi (16-17 Kasım 2017)
Eğitime katılmak için http://www.temelklinikarastirmaegitimi.com/ adresinde “Kayıt” sayfasında yer alan başvuru formunu doldurarak e-posta ile Bu e-posta adresi spam robotlarından korunuyor. Görebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine iletmeniz gerekmektedir.

2. Eğitim: Temel ve Translasyonel Araştırma Projesi Yazma ve Proje Desteklerine Başvuru Eğitimi (30 Kasım-1 Aralık 2017)
Eğitime katılmak için, http://www.projeyazmaegitimi.com/ adresinde “Kayıt” sayfasında yer alan başvuru formunu doldurarak e-posta ile Bu e-posta adresi spam robotlarından korunuyor. Görebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine iletmeniz gerekmektedir.

Her iki eğitim için de son başvuru tarihi 15 Ekim 2017’dir. Eğitime alınacak katılımcı sayısının 40’ar kişi ile sınırlı olması nedeniyle kesin katılımcı listesi, kriterleri karşılayan katılımcılar arasından başvuru sırasına göre belirlenecektir.

Kurban Bayramı Kutlaması

25.08.2017

Değerli üyelerimiz ve paydaşlarımızın sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmesini dileriz.

Uluslararası Klinik Araştırma Merkezleri Ağı Yeni Başkanı

13.09.2017

İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı ve Klinik Araştırmalar Etik Kurulu Başkanı, İstanbul Üniversitesi Klinik Araştırmalar Mükemmeliyet Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ali Yağız Üresin 30 Ağustos 2017 tarihinde Singapur'da yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında International Clinical Trial Center Network (ICN) Başkanı seçilmiştir.

ICN hakkında detaylı bilgi için tıklayın

ARDEB 1003 Programı Kapsamında 25 Yeni Çağrı

25.08.2017

"1003 - Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı" kapsamında 8 ana alanda 25 proje çağrısı açılmıştır. Sağlık alanındaki klinik araştırmalar ile ilgili çağrılara ve hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

1003-SAB-BMLZ-2017-2 Doku Mühendisliği
1003-SAB-TCHZ-2017-2 Tanı, Tedavi ve Destek Amaçlı Yenilikçi Tıbbi Cihazlar

Proje başvuruları iki aşamalı olup, ilk aşama başvuruları için son tarih 6 Ekim 2017 olarak belirlenmiştir.

Ücretsiz Klinik Araştırma Kursları

13.09.2017

National Institutes Of Health (NIH) tarafından araştırıcılar ve merkezler için ücretsiz klinik araştırma kursları düzenlenecektir.

Detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

Türkiye'de Klinik Araştırma Ortamının Değerlendirilmesi ve Pilot Bir SWOT Analizi Çalışması

09.06.2017

TUCRIN'in "Clinical Research Infrastructure in Turkey: a Pilot Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats Analysis" başlıklı makalesi Journal of Basic and Clinical Health Sciences adlı dergide yayınlanmıştır.

Makalenin tam metnine ulaşmak için tıklayın

Creative Commons Lisansı