1 Duyurular - Ulusal Klinik Araştırma Altyapı Ağı (TUCRIN)

Yeni IMI Çağrıları

01.08.2018

"The Innovative Medicines Initiative (IMI)" tarafından 18 Temmuz 2018 tarihinde, "Antimicrobial Resistance (AMR) Accelerator Programme" adlı program altında 2 yeni çağrı açılmıştır. Çağrılar için son başvuru tarihi 24 Ekim 2018'dir.

Çağrı alanları: Beyin bozuklukları (Alzheimer hastalığı, Parkinson hastalığı, Huntington hastalığı, majör depresyon, v.b.) immün sistem aracılı hastalıklar (Romatoid Artrit, Lupus, Crohn, Kolit gibi iltihaplı bağırsak hastalıkları), ve dermatit ve sedef gibi cilt hastalıkları.

Detaylı bilgi içi tıklayın

İstanbul Tıp Fakültesi İKU Eğitimi

22.06.2018

25-29 Haziran 2018 tarihinde İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı tarafından "Good Clinical Practice(GCP) Eğitimi" düzenlenecektir. Brezilya'dan akademisyenlerin katılımı nedeniyle eğitim dili İngilizce olacaktır.

İletişim için:
​Telefon: 05557821212

Eğitim posteri için tıklayın

2. Uluslararası Hakemli BITRECS Çağrısı

01.08.2018

The Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) klinisyen-bilim insanlarına iş fırsatı sunma amaçlı 2. Uluslararası Hakemli "Biomedicine international training research programme for excellent clinician-scientists (BITRECS)" Çağrısı" nı başlattı. Çağrı için son başvuru tarihi 30 Eylül 2018'dir.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayın

Temel Klinik Araştırma (İKU) Eğitimi

08.06.2018

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu onaylı “Temel Klinik Araştırma (İyi Klinik Uygulama) Eğitimi” 4 Haziran 2018 tarihinde, TUCRIN ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Klinik Farmakoloji Bilim Dalı işbirliği ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, Adana'da 65 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitim programında yer alan sunumlar:
Klinik Araştırmalarda Uluslararası Düzenlemeler ve Etik İlkeler
Klinik Araştırmalarda Etik Kurullar ve Değerlendirme Süreci
Klinik Araştırma Tasarımı ve İlaç Geliştirme Aşamaları
Bilgilendirilmiş Gönüllü Olur (BGO) Süreci
Klinik Araştırma Yönetimi (Araştırmanın başlatılması, kaynak dokümanlar ve protokole uyum)

Ar-Ge Ödemeleri İle İlgili Yeni Düzenlemeler

17.07.2018

9 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan 703 sayılı KHK kapsamında Ar-Ge ödemelerine yönelik ilgili maddelerde değişiklikler yapılmıştır.

İlgili haber için tıklayın

KCE Trials 2018 Çalışma Programı

07.06.2018

KCE Trials (KCE: Belçika Sağlık Bilgi Merkezi) yatırım getirisi potansiyeline sahip olan "karşılaştırmalı etkililik" çalışamalarına odaklanan, kamu tarafından finanse edilen bir klinik çalışma programıdır.

Programın 2018 yılı için yayınlanan çağrısı araştırmacının başlattığı klinik araştırmalara yöneliktir. Çağrının açılış tarihi 5 Haziran 2018 olup, son başvuru tarihi 25 Eylül 2018'dir.

Detaylı bilgi için tıklayın

''Investigator Initiated Clinical Research and Data'' Sempozyumu

22.06.2018

12-13 Eylül 2018 tarihinde İstanbul Üniversitesi Klinik Araştırma Mükemmeliyet Merkezi tarafından ''Investigator Initiated Clinical Research and Data'' sempozyumu düzenlenecektir.

Detaylı bilgi için tıklayın

Koç Üniversitesi 9. Uluslararası Yaz Okulu: Araştırma Metodolojisi ve Etik

30.05.2018

18-29 Haziran 2018 tarihleri arasında Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ortak araştırma metodolojisi ve etik üzerine 9. Uluslararası Yaz Okulu düzenlenecektir.

Detaylı bilgi ve başvuru işlemleri için tıklayın

Creative Commons Lisansı