1 Duyurular - Ulusal Klinik Araştırma Altyapı Ağı (TUCRIN)

Nörogörüntülemede Yeni Bir Fransız Şirketi: Pixyl

17.12.2017

Grenoble, Fransa'da 2015 yılında kurulmuş yenilikçi bir şirket olan Pixyl, klinik çalışmalarda ve rutin klinik uygulamalarda çeşitli nörolojik patolojiler (Multiple Sclerosis, Inrok, TBI, AD, vb.) için görüntüleme biyolojik belirteçlerini otomatik olarak aktaran tedavi sonrası nörogörüntüleme çözümünü sunmaktadır. Pxyl'in amacı görünürlüğünü artırmak ve Avrupa klinik araştırma projelerinde yer almaktır.

Tanıtım broşürü için tıklayın

İletişim:
Alexandre Langenieux

Klinik Araştırma ve Veri: Teknoloji, Hız ve Yenilikçiliğin Ötesi Toplantısı

30.10.2017

Prof. Dr. Yağız Üresin koordinatörlüğünde İstanbul Klinik Araştırmalar İnsiyatifi (İKAİ) tarafından 9 Kasım 2017 tarihinde İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi, Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda “Klinik Araştırma ve Veri: Teknoloji, Hız ve Yenilikçiliğin Ötesi / Clinical Research and Data: Beyond Technology, Speed and Innovation" başlıklı sempozyum düzenlenecektir.

Davet yazısı ve program için tıklayın

Katılım durumunuzu bildirmeniz ve detaylı bilgi için iletişim bilgileri :
GSM: 0533 723 92 82

Sharing and reuse of individual participant data from clinical trials: principles and recommendations

17.12.2017

CORBEL projesinin bir parçası olarak geliştirilen, veri paylaşımı konulu makaleye ulaşmak için tıklayın

Temel Klinik Araştırma (İKU) Eğitimi

09.10.2017

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu onaylı "Temel Klinik Araştırma (İyi Klinik Uygulamaları) Eğitimi" TUCRIN ile Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Klinik Farmakoloji Bilim Dalı işbirliği ve Bozok Üniversitesi desteğiyle 26 Eylül 2017 tarihinde Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kültür ve Kongre Merkezi, Yozgat'ta 70 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Eğitim programında yer alan sunumlar:

Klinik Araştırmalar Nereden Nereye?
Klinik Araştırmalarda Etik Kurullar ve Değerlendirme Süreci
Klinik Araştırma Yönetimi
Bilgilendirilmiş Gönüllü Olur Formu

TÜBİTAK 2237 Destekli Klinik Araştırma Projesi Yazma ve Proje Desteklerine Başvuru Eğitimi

19.11.2017

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi (DEÜTF) "Araştırma Okulu Etkinlikleri" kapsamında TÜBİTAK 2237 Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı desteğiyle  "Klinik Araştırma Projesi Yazma ve Proje Desteklerine Başvuru Eğitimi" DEÜTF Dekanlığı ve TUCRIN tarafından, 16-17 Kasım 2017 tarihinde, DEÜTF Toplantı Salonları, İzmir'de 40 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi duyurusu ve kursa ait fotoğraflar için tıklayın

Eğitim programında yer alan sunumlar:

Klinik Araştırma Tasarımları
Klinik Araştırma Proje Yazma Aşamaları: Projenin hipotezi ve gerekçesi, primer amaç, sekonder amaçlar, özgün değer, yaygın etki
Klinik Araştırmalar: Yöntem
Projede İstatistik Analiz Planı
Araştırmalarda Örneklem Büyüklüğünün Belirlenmesi
Proje Bütçesinin Oluşturulması ve Veri Tabanı Kaydı
Ulusal ve Uluslararası Proje Destek Kaynakları

TÜBİTAK Destekli 2 Proje Yazma Eğitimi (Son Başvuru Tarihi: 15 Ekim 2017)

22.09.2017

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi “Araştırma Okulu Etkinlikleri” kapsamında “TÜBİTAK 2237 Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı” desteğiyle 2 eğitim düzenlenecektir:

1. Eğitim: Klinik Araştırma Projesi Yazma ve Proje Desteklerine Başvuru Eğitimi (16-17 Kasım 2017)
Eğitime katılmak için http://www.temelklinikarastirmaegitimi.com/ adresinde “Kayıt” sayfasında yer alan başvuru formunu doldurarak e-posta ile Bu e-posta adresi spam robotlarından korunuyor. Görebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine iletmeniz gerekmektedir.

2. Eğitim: Temel ve Translasyonel Araştırma Projesi Yazma ve Proje Desteklerine Başvuru Eğitimi (30 Kasım-1 Aralık 2017)
Eğitime katılmak için, http://www.projeyazmaegitimi.com/ adresinde “Kayıt” sayfasında yer alan başvuru formunu doldurarak e-posta ile Bu e-posta adresi spam robotlarından korunuyor. Görebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine iletmeniz gerekmektedir.

Her iki eğitim için de son başvuru tarihi 15 Ekim 2017’dir. Eğitime alınacak katılımcı sayısının 40’ar kişi ile sınırlı olması nedeniyle kesin katılımcı listesi, kriterleri karşılayan katılımcılar arasından başvuru sırasına göre belirlenecektir.

Uluslararası İnsan Araştırmaları Standartları 2018

09.11.2017

ABD İnsan Araştırmaları Koruma Ofisi'nce hazırlanan ve dünyadaki insan araştırmaları mevzuatını derleyen "International Compilation of Human Research Standards" 2018 basımı yayınlandı.

Belgeye ulaşmak için tıklayın

Uluslararası Klinik Araştırma Merkezleri Ağı Yeni Başkanı

13.09.2017

İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı ve Klinik Araştırmalar Etik Kurulu Başkanı, İstanbul Üniversitesi Klinik Araştırmalar Mükemmeliyet Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ali Yağız Üresin 30 Ağustos 2017 tarihinde Singapur'da yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında International Clinical Trial Center Network (ICN) Başkanı seçilmiştir.

ICN hakkında detaylı bilgi için tıklayın

Creative Commons Lisansı