1 Duyurular - Ulusal Klinik Araştırma Altyapı Ağı (TUCRIN)

Tıbbi Cihaz Araştırmaları ve Üretiminde Güncel Düzenlemeler

09.10.2018

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve TUCRIN tarafından 25 Ekim 2018 tarihinde, İzmir’de “Tıbbi Cihaz Araştırmaları ve Üretiminde Güncel Düzenlemeler” adlı bir toplantı düzenlenecektir.

Toplantının amacı güncellenen tıbbi cihaz mevzuatı doğrultusunda, tıbbi cihaz alanındaki araştırma ve üretim süreçlerindeki gelişmeler hakkında katılımcıları bilgilendirmektir.

Toplantı hakkında detaylı bilgi ve kayıt için tıklayın

Yeni IMI Çağrıları

01.08.2018

"The Innovative Medicines Initiative (IMI)" tarafından 18 Temmuz 2018 tarihinde, "Antimicrobial Resistance (AMR) Accelerator Programme" adlı program altında 2 yeni çağrı açılmıştır. Çağrılar için son başvuru tarihi 24 Ekim 2018'dir.

Çağrı alanları: Beyin bozuklukları (Alzheimer hastalığı, Parkinson hastalığı, Huntington hastalığı, majör depresyon, v.b.) immün sistem aracılı hastalıklar (Romatoid Artrit, Lupus, Crohn, Kolit gibi iltihaplı bağırsak hastalıkları), ve dermatit ve sedef gibi cilt hastalıkları.

Detaylı bilgi içi tıklayın

21.09.2018

"Klinik Araştırma Birimleri (Merkezleri) ve Uygulama Standardizasyonları Çalıştayı" Türk Tıbbi Onkoloji Derneği, Klinik Araştırmalar Derneği,TUCRIN, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı iş birliğiyle 19 Eylül 2018 tarihinde Antalya'da gerçekleştirilmiştir.

2. Uluslararası Hakemli BITRECS Çağrısı

01.08.2018

The Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) klinisyen-bilim insanlarına iş fırsatı sunma amaçlı 2. Uluslararası Hakemli "Biomedicine international training research programme for excellent clinician-scientists (BITRECS)" Çağrısı" nı başlattı. Çağrı için son başvuru tarihi 30 Eylül 2018'dir.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayın

ICR Eğitim Programları

21.09.2018

Klinik Araştırma Enstitüsü (ICR) 2018 yılı eğitim programları hakkında bilgi ve başvuru için tıklayın

Ar-Ge Ödemeleri İle İlgili Yeni Düzenlemeler

17.07.2018

9 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan 703 sayılı KHK kapsamında Ar-Ge ödemelerine yönelik ilgili maddelerde değişiklikler yapılmıştır.

İlgili haber için tıklayın

21.09.2018

TUCRIN'in "Araştırmacıların Klinik Araştırma Gerçekleştirirken Karşılaştıkları Sorunlar ve İhtiyaçlar: Pilot Bir Anket Çalışması" adlı makalesi Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi dergisinin 2018 yılı 2. sayısında yayınlanmıştır.

Makalenin tam metnine ulaşmak için tıklayın

''Investigator Initiated Clinical Research and Data'' Sempozyumu

22.06.2018

12-13 Eylül 2018 tarihinde İstanbul Üniversitesi Klinik Araştırma Mükemmeliyet Merkezi tarafından ''Investigator Initiated Clinical Research and Data'' sempozyumu düzenlenecektir.

Detaylı bilgi için tıklayın

Creative Commons Lisansı