1 Duyurular - Ulusal Klinik Araştırma Altyapı Ağı (TUCRIN)

İstanbul Klinik Araştırmalar İnsiyatifi Toplantısı

15.02.2018

21 Şubat 2018 tarihinde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı'nda "Gerçek Yaşam Verisi ve Türkiye'de Araştırmalarda İşlevi" temalı Klinik Araştırmalar İnsiyatifi Toplantısı düzenlecektir.

Program için tıklayın
Davet yazısı için tıklayın

Sharing and reuse of individual participant data from clinical trials: principles and recommendations

17.12.2017

CORBEL projesinin bir parçası olarak geliştirilen, veri paylaşımı konulu makaleye ulaşmak için tıklayın

TÜBİTAK ve Birleşik Krallık İşbirliği İle: Katip Çelebi - Newton Fonu

07.02.2018

Newton Fonu Birleşik Krallık ve ekonomisi yükselen ülkeler arasındaki bilimsel ve teknolojik işbirliğini desteklemek üzere hayata geçirilmiş bir programdır. 2014-2019 yılları arasında 5 yıl devam etmesi planlanan programın süresi 2021 yılına kadar uzatılmıştır.
Newton Fonu Türkiye’de “Kâtip Çelebi – Newton Fonu” adı altında yürütülmekte olup, ana yürütücü kurum TÜBİTAK’tır.
“Kâtip Çelebi – Newton Fonu”  kapsamında şu ana kadar belirlenen öncelikli alanlar; yaşam boyu sağlık ve refah, tarım ve gıda güvenliği, afet ve risk yönetimi, enerji ve iklim değişikliğidir.

Program hakkında detaylı bilgi için tıklayın: 12
Fon fırsatları ve başvuru sahipleri için hazırlanmış destek sayfası için tıklayın: 1, 2

TÜBİTAK 2237 Destekli Klinik Araştırma Projesi Yazma ve Proje Desteklerine Başvuru Eğitimi

19.11.2017

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi (DEÜTF) "Araştırma Okulu Etkinlikleri" kapsamında TÜBİTAK 2237 Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı desteğiyle  "Klinik Araştırma Projesi Yazma ve Proje Desteklerine Başvuru Eğitimi" DEÜTF Dekanlığı ve TUCRIN tarafından, 16-17 Kasım 2017 tarihinde, DEÜTF Toplantı Salonları, İzmir'de 40 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi duyurusu ve kursa ait fotoğraflar için tıklayın

Eğitim programında yer alan sunumlar:

Klinik Araştırma Tasarımları
Klinik Araştırma Proje Yazma Aşamaları: Projenin hipotezi ve gerekçesi, primer amaç, sekonder amaçlar, özgün değer, yaygın etki
Klinik Araştırmalar: Yöntem
Projede İstatistik Analiz Planı
Araştırmalarda Örneklem Büyüklüğünün Belirlenmesi
Proje Bütçesinin Oluşturulması ve Veri Tabanı Kaydı
Ulusal ve Uluslararası Proje Destek Kaynakları

TÜBİTAK ARDEB 2018 Yılı Açılacak 1003 Programı Çağrı Başlıkları Belirlendi

07.02.2018

TÜBİTAK-Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından “1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2018 yılında 41 adet çağrı açılacağı duyurulmuştur.
Bu çağrılardan 7'si Sağlık Bilimleri alanındadır. Biyoistatistik, Kardiyovasküler Hastalıklar, Nadi Hastalıklar, Rejeneratif Tıp Alanında Klinik Araştırmalar, Kanser Aşısı, Yenileyici Hücre Tedavi Ürünleri ve Yenilikçi Tanı Kitleri.

Araştırmacıların ön hazırlık yapabilmelerini sağlamak amacıyla özet içerikleri yayınlanan çağrıların 2018 yılı Nisan ayında açılması planlanmaktadır.

Duyuruya ve açılması planlanan çağrı başlıklarına ulaşmak için tıklayın

Uluslararası İnsan Araştırmaları Standartları 2018

09.11.2017

ABD İnsan Araştırmaları Koruma Ofisi'nce hazırlanan ve dünyadaki insan araştırmaları mevzuatını derleyen "International Compilation of Human Research Standards" 2018 basımı yayınlandı.

Belgeye ulaşmak için tıklayın

Nörogörüntülemede Yeni Bir Fransız Şirketi: Pixyl

17.12.2017

Grenoble, Fransa'da 2015 yılında kurulmuş yenilikçi bir şirket olan Pixyl, klinik çalışmalarda ve rutin klinik uygulamalarda çeşitli nörolojik patolojiler (Multiple Sclerosis, Inrok, TBI, AD, vb.) için görüntüleme biyolojik belirteçlerini otomatik olarak aktaran tedavi sonrası nörogörüntüleme çözümünü sunmaktadır. Pixyl'in amacı görünürlüğünü artırmak ve Avrupa klinik araştırma projelerinde yer almaktır.

Tanıtım broşürü için tıklayın

İletişim:
Alexandre Langenieux

Klinik Araştırma ve Veri: Teknoloji, Hız ve Yenilikçiliğin Ötesi Toplantısı

30.10.2017

Prof. Dr. Yağız Üresin koordinatörlüğünde İstanbul Klinik Araştırmalar İnsiyatifi (İKAİ) tarafından 9 Kasım 2017 tarihinde İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi, Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda “Klinik Araştırma ve Veri: Teknoloji, Hız ve Yenilikçiliğin Ötesi / Clinical Research and Data: Beyond Technology, Speed and Innovation" başlıklı sempozyum düzenlenecektir.

Davet yazısı ve program için tıklayın

Katılım durumunuzu bildirmeniz ve detaylı bilgi için iletişim bilgileri :
GSM: 0533 723 92 82

Creative Commons Lisansı